Login
+Follow
Login

Fruktwok

By Friluftsmat med Anders Klint on 2014.02.21 In Dessertrecept

Något naturligt sött, varmt och supergott, testa detta recept till helgturen och ta med en wokpanna och laga denna efterrätt vid lägerelden!

Ingredienser

0,5 st  ananas(er)
1 st  mango(s)
1 korg  physalis
jordgubbar
2 st  kiwi(s)
1 st  banan(er) omogna gröna
2 msk  smör
2 msk  flytande honung
kokosflingor

Tillagning

Dela ananasen på längden och sedan i klyftor. Skär bort stocken och skär loss klyftorna från skalet. Skär klyftorna i mindre bitar. Dela mangon på längden, på båda sidor om kärnan. Skär fruktköttet i bitar. Halvera physalisbären. Snoppa och dela jordgubbarna. Skala och skiva kiwi och banan. Allt detta gör ni hemma och packar frukten i exempelvis ziplockpåsar. Hetta upp en wokpanna eller en stekpanna. Lägg i matfettet (helst en neautral olja, som raps eller solros). Tillsätt frukterna och sväng runt dem några gånger i den heta pannan. Tillsätt honung, stek ytterligare några sekunder. Ett litet tips: Om du tar med dig ett grillgaller, exempelvis en popup grill, ge gärna ananasen lite grillmönster innan du wokar!

Strö över kokosflingor. Ät och njut!!

ananas

0 Responses to "Fruktwok"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om friluftskocken

Under mitt mer än trettio år långa arbetsliv har jag arbetat som kock, har jag till skillnad från de flesta andra kockar gjort en yrkesmässig gourmetresa i vildmarken.

Följ mig på Facebook
+Follow

Login