Login
+Follow
Login

Hur du packar mat för en friluftstur

By Friluftsmat med Anders Klint on 2014.12.17 In Förpackning och förvaring

När man förbereder för en friluftstur, är en av de största utmaningarna att packa tillräckligt med mat för att ge tillräckligt med näring och energi. Eftersom livsmedel tenderar att vara tunga och tar upp en hel del utrymme, är det viktigt att planera och packa måltider noga för att tillgodose ökade kaloribehov utan att packa med sig onödig vikt. Var uppmärksam när du packar, och var inte rädd för att justera packningen tills vikten är jämnt fördelad, en välbalanserad, omsorgsfullt planerad ryggsäck ger dig ökad komfort på vandringen.

Planera dina måltider
För varje dag av din vandring, planera frukost, lunch, middag och mellanmål. Välj förpackningar som är små men får ökad volym när kokta, såsom ris, pasta eller havregryn, dessa livsmedel tar mindre plats i packningen men ger kalorier som behövs för aktiviteter. Andra bra ryggsäcks livsmedel kan innehålla soppor, pålägg, nötter och ost. För ytterligare protein, ta torkade bönor och paketera torr fisk, torrt kött, konserverad lax eller kyckling.

Ta förnödenheter
På lite längre friluftsvistelser, måltider som kräver stor tillgång av vatten kräver också mer bränsle till ditt kök, vilket innebär mer vikt. Om vatten inte finns tillgängligt eller din matlagning misslyckas, kommer energigodis och snacks ge näring och energi.

Ta bort onödiga förpackningar
När du packar din mat, syfta till att minimera volymen på dina måltider till minsta mängd utrymme. För långa vandringar, hårda förpackningar tar upp för mycket utrymme för att vara praktiskt, men återförslutningsbara plastpåsar är ett bra alternativ till lådor eller andra skrymmande förpackningar. För smak, packa kryddor, pulverdrycker i enskilda påsar och etikettera tydligt.

Använd packpåsar
För att hålla din mat samlad i ryggsäcken, använd packpåsar att samla de olika plastpåsarna och andra förpackningar.

Packa ryggsäcken
För en längre friluftstur, råvaror och det som har med ditt kosthåll att göra, kommer sannolikt att vara det tyngsta du har i packningen. För att hålla balansen i packningen, placera matvätska och andra tunga föremål mot ramen som vilar mot ryggen, ovanför höften och mellan skulderbladen. Fyll i det återstående utrymmet med kläder och andra lätta föremål, och använd ryggsäckens eventuella remmar för att undvika att packningen rör på sig.

Varje dag på din friluftstur, packa ut de objekt som du ska äta under exempelvis vandringen och placera dem i mindre ytterfickor på ryggsäcken. Detta gör att du kan nå dessa råvaror utan att gräva runt i huvudpackningen.

Lycka till med att packa ditt matskafferi till ditt äventyr med dessa enkla tips och råd.

Friluftsmat

0 Responses to "Hur du packar mat för en friluftstur"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om friluftskocken

Under mitt mer än trettio år långa arbetsliv har jag arbetat som kock, har jag till skillnad från de flesta andra kockar gjort en yrkesmässig gourmetresa i vildmarken.

Följ mig på Facebook
+Follow

Login