Login
+Follow
Login

Hur viktigt är protein?

By Friluftsmat med Anders Klint on 2013.09.29 In Uncategorized

Minns, är de kalorier per vikt densamma för protein som för en kolhydrat (1 gram motsvarar 4 kalorier). Detta är dock något missvisande eftersom endast en del (eller ingen) av aminosyrorna från protein är användbara för bränsle. Protein tjänar inte som energikälla. I själva verket kommer protein endast användas som ett bränsle när kolhydrater och fett lagring är otillräcklig. Den primära rollen av protein är för konstruktion av DNA-celler. Protein är ett viktigt näringsämne för att upprätthålla muskler, ben, hud, hår och andra vävnader. Att misslyckas med att ta in lämpliga kolhydrater kräver kroppen att använda protein som energikälla, vilket kan begränsa din förmåga att bibehålla muskler och vävnad.

Det är en vanlig missuppfattning där ute som vi behöver mycket protein – i själva verket endast 1 av 10 kalorier bör komma från protein * Problemet är att de flesta människor får för mycket protein.. Eventuellt överskott av protein som inte behövs för cellupprätthållande utsöndras från tarmen. En diet förlitar sig på djurprodukter är inte nödvändigt, särskilt när äts i stora mängder, eftersom det är direkt bortkastade. Detta gäller även för hög proteinhalt växtbaserad källor samt – såsom sojabönor. Proteinet fixering – även för veganer – är obefogad. Om du äter en kost som innehåller en stor bas av korn / baljväxter och en hel del nötter / frön, kommer du att få en tillräcklig mängd protein. Protein är i nästan varje livsmedel, med undantag av socker, alkohol, och fetter. Förlitar sig på protein som bränsle är en dålig idé.  Läs mer från wikipedia om hur proteinet fungerar som näringsämne.

0 Responses to "Hur viktigt är protein?"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om friluftskocken

Under mitt mer än trettio år långa arbetsliv har jag arbetat som kock, har jag till skillnad från de flesta andra kockar gjort en yrkesmässig gourmetresa i vildmarken.

Följ mig på Facebook
+Follow

Login