Login
+Follow
Login

Lägerelds Ziploc Omelet

By Friluftsmat med Anders Klint on 2013.11.14 In Frukostrecept Lunchidéer

Detta är super enkelt och du kan skapa din personliga touch till denna anrättning, bara använd din fantasi, mycket läckert och perfekt för friluftslivet och minimalt med disk vilket bland annat kan vara skönt nu när det börjar bli vinter och minusgrader. Börja med att koka upp vatten i en kastrull.

Ingredienser
ägg
Ziplock påsar
tillägg exempelvis skinka, bacon, paprika, lök, ost, kyckling

Så här gör du:

Nu när du har en kastrull med kokande vatten, så behöver du en ziploc påse. En för varje person.
Använd torkat heläggspulver, alternativt 2 ägg per person.
Varje person får 2 ägg per ziploc påse
Låt varje person tillsätta vad de önskar i form av råvaror och kryddor till sina ägg.
Öppna upp ziploc påsen och sätta den i grytan med kokande vatten.

Det tar ca. 3 minuter men du kan kontrollera om omeletten är färdig, med hjälp av en tång, lyfter du upp påsen och kontrollerar om omeleten har stelnat. När den stelnat så kommer den att rulla ut sig precis som när du lagat en omelett i en stekpanna. När den är klar, bara rulla ut omeleten över på din tallrik eller på ett mjukt tortilla bröd. Salt och peppar!

Zip loc omelet

2 Responses to "Lägerelds Ziploc Omelet"

  Comments (2)

 1. Jesper wrote:

  Jag är alltid lite rädd för effekterna av att använda ziploc-påsar och kokande vatten ihop. Fälls det inte ut farliga saker från påsarna om de hettas upp?

  • friluftsmat wrote:

   Hejsan Jesper, jag har använt ziploc påsar, plastfolie, aluminium folie etc etc i flera år och vad jag vet så ska det inte vara någon större fara att använda material anpassat för värme, till matlagning. Men självklart jag är inget orakel och kan ha fel. Du får gärna forska vidare i ämnet och återkomma. Ha en fortsatt trevlig helg!

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om friluftskocken

Under mitt mer än trettio år långa arbetsliv har jag arbetat som kock, har jag till skillnad från de flesta andra kockar gjort en yrkesmässig gourmetresa i vildmarken.

Följ mig på Facebook
+Follow

Login