Login
+Follow
Login

Limpmackor och wraps

By Friluftsmat med Anders Klint on 2014.02.10 In Bröd Inspiration Lunchidéer

Vad vore en skidtur utan limpmackor med favoritpålägget och kaffe i termos? Eller wraps med lax och färskost? Att packa den perfekta matsäcken för en skid-, eller skridsko-tur är en konst. Den ska vara god, hålla länge och gärna gå att göra utan ett fullt utrustat kök. Här är mina bästa tips.

En bra matsäck för en skid-, eller skridsko-tur är även lätt att äta med händerna. Wraps som är ordentligt inslagna för att slippa kladd är ett perfekt alternativ och i en mattermos håller de sig fräscha en dag. Allra bäst blir de om ni tar med er ingredienser i plastburkar och lägger ihop dem när de ska ätas. Det finns massor med goda fyllningar till wraps och det är bara fantasin som sätter gränser. Mattermosen är som sagt perfekt, vintertid så att maten inte fryser och när det är varmt, att maten inte blir förstörd och får värmeslag.

Mina favoritrecept

En av mina favoriter är fyllning med sallad, avokado och grillad kyckling. En crème fraîche-baserad currysås är god till. Rökt lax och färskost är en annan smarrig smakkombination att testa.

tunnbrodsrulle varvinter

0 Responses to "Limpmackor och wraps"
Related posts
Related post from other blogs

   Comments (0)

   Leave a comment

   E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
   *
   *

  Om friluftskocken

  Under mitt mer än trettio år långa arbetsliv har jag arbetat som kock, har jag till skillnad från de flesta andra kockar gjort en yrkesmässig gourmetresa i vildmarken.

  Följ mig på Facebook
  +Follow

  Login