Login
+Follow
Login

MRE – Meal Ready to Eat

By Friluftsmat med Anders Klint on 2015.10.15 In Inspiration Konserverad mat Menyplanering

DSC_0330 copy

I enlighet med regelverket för Amerikanska försvarsmakten och näringsbehov som anges i arméns förordning, så är bland annat normen för näringsrika operativa ransoner, ska överleva ett 1000 meters fall från ett flygplan utan fallskärm, uthärda dåligt väder och överleva extrema temperaturer från minus 50 grader till 50 graders värme och har en minsta hållbarhetstid på tre år vid 60 plus grader och uthärda i sex månader vid 40 graders värme.

Det finns uppenbarligen en efterfrågan från denna typ av mat från friluftsmänniskor att att bära det med sig utan att bli sjuka. Utrustning såsom exempelvis kastruller och stekpannor har gjorts överflödiga. MREs har gjort det möjligt att på ett enkelt sätt bära med sig föda, som inte kräver någon utrustning och väger väldigt lite, för exempelvis resor, friluftsliv, men det är ingen magi.

De som använder dem slipper bland annat besvärade vikt och volym av exvis kryddor, stormkök och en anmärkningsvärd mängd förpackningar, vilket gör det lätt att bära med sig och du kommer också att slippa en ansenlig mängd med sopor med dig tillbaka och att laga dessa och att lyckas göra dem tilltalande i smak och utseende, har nu nått nya höjder. De är till och möjligt att ätas kall om det behövs, vilket gör att du till och med kan utesluta stormköket. En annan stor fördel med MRE, är att de numer är överkomligt prisvärda.

Om du har ett behov av att din friluftsmat ska kunna lagras, transporteras, bekvämt, prisvärt och dessutom vara välsmakande med bibehållna näringsvärden – Då är de sk MRE ett mycket bra och prisvänligt alternativ till färska råvaror. Lycka till på friluftsturen.

DSC_0340 copy

0 Responses to "MRE – Meal Ready to Eat"
Related post from other blogs

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om friluftskocken

Under mitt mer än trettio år långa arbetsliv har jag arbetat som kock, har jag till skillnad från de flesta andra kockar gjort en yrkesmässig gourmetresa i vildmarken.

Följ mig på Facebook
+Follow

Login