Login
+Follow
Login

Resan till äventyret

By Friluftsmat med Anders Klint on 2014.02.12 In Förpackning och förvaring Inspiration

Att laga mat under bilresan till äventyret kan vid första tanken kännas krångligt men behöver ofta inte vara så farligt jobbigt. Det gäller att packa ner rätt köksutrustning och ha den lättåtkomlig under resan. Se till att ha plastfolie och aluminiumfolie i packningen. Då kan ni enkelt göra nya picknickmackor när ni åker förbi ett bageri och en ostaffär. Olja, salt och peppar är också lätt att packa och kan göra ett besök hos den lokala grönsakshandlaren till en lyxmåltid.

Ofta blir matsäcksmackor godare om de görs när ni ska äta. Grönsaker och bröd kan skivas och förvaras i burkar eller plastpåsar så blir det enklare när det väl är dags att göra smörgåsar.

BRA SNACKS ATT KÖPA PÅ VÄGEN

Torkad frukt och nötter är bra snacks att ha i bilen av flera anledningar. Det smular inte lika mycket som chips och kakor, och mättar längre än godis. Ofta finns det storpack att köpa i livsmedelsbutiker och i södra Europa är det ofta både färskare och mer prisvärt än hemma.

Grönsaksstavar och färsk frukt är också bra mellanmål för bilresan. Passa på att köpa lokalt odlad frukt, den smakar ofta mycket mer än den vi har i fruktdisken hemma i Sverige.

ISKLAMPAR I FRYSVÄSKAN ELLER ELDRIVEN KYLBOX

Det finns många sätt att hålla maten kall i bilen. En klassisk kylväska med isklampar och isolering duger bra, det går ofta att köpa nya isklampar på bensinmackar längs vägen. Kylväska med kompressor är ett annat sätt att hålla maten kall. Då använder ni antingen bilens batteri eller ett vanligt eluttag för att hålla boxen kall. Det kan vara bra att tänka på att ta med sig en adapter för att den ska fungera i alla eluttag, inte bara för svenska.

PACKLISTA, MATSÄCK PÅ ROADTRIP, BAS

– Vass kniv

– Smörknivar

– Osthyvel

– Hållbara knivar och gafflar

– Olja, salt och peppar

– Servetter eller hushållspapper

– Kökshanddukar att ha i knät när ni äter i bilen

– Burkar med lock i olika storlek

– Våtservetter

– Termos

PACKLISTA, MATSÄCK PÅ ROADTRIP, EXTRA

– Vattenkokare till bilen

– Pulversoppor, kaffe-, te- och chokladdryckspulver

– Liten skärbräda

– Konservöppnare

– Kylbox eller kylväska

tunnbröd med rökt renstek

0 Responses to "Resan till äventyret"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om friluftskocken

Under mitt mer än trettio år långa arbetsliv har jag arbetat som kock, har jag till skillnad från de flesta andra kockar gjort en yrkesmässig gourmetresa i vildmarken.

Följ mig på Facebook
+Follow

Login