Login
+Follow
Login

Russin och nötter

By Friluftsmat med Anders Klint on 2013.08.15 In Snacks och godis

Det kan inte bli fel på din friluftstur med detta i din packning: nötter, russin, torkad frukt, mörk choklad och frön är en perfekt kombination för ett välsmakande ”jägarsnus” som kommer att få din vandring att kännas som en dans på rosor. (Det kallas jägarsnus av en anledning.) Jag rekommenderar, detta hög energi snacks” som en ”mycket välförtjänt treat för att du än mer ska få njuta av den oändligt vackra naturen, eller packad som en reserv, eftersom att vi ibland kan underskatta våra kaloribehov för dagen. Fördelar: det är lätt att tillverka, tar liten plats och väger nästan ingenting.

Du kan ibland köpa färdiga energi godis i affären eller gör som mig, vilket jag rekommenderar, gör din egen: Börja med en bas av nötter och frön, och lägg i godsaker som granola*-baserade spannmål, nötter, något sött godis till att ge snabb energi. Mörk choklad, banan chips, russin eller tranbär. Använd det som finns hemma i dina köks skåp om det är möjligt, se bara till att du har russin och nötter i godis mixen ”jägarsnuset”.

(*Skillnaden mellan Musli och Granola är i princip den att Granolan är rostad med lite honung, olja och vatten medan muslin bara är en blandning.)

Ett trevligt och gott exempel på ”jägarsnus”:

Ingredienser

1 dl granola

1 dl russin

1 dl torkade aprikoser

1 dl torkade fikon

1 dl pumpa kärnor

100 g mörk choklad

1 dl valnötter

Jägarsnsus

0 Responses to "Russin och nötter"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om friluftskocken

Under mitt mer än trettio år långa arbetsliv har jag arbetat som kock, har jag till skillnad från de flesta andra kockar gjort en yrkesmässig gourmetresa i vildmarken.

Följ mig på Facebook
+Follow

Login