Login
+Follow
Login

Storlek och val av dutch Oven

By Friluftsmat med Anders Klint on 2015.07.29 In Dutch Oven Köksartiklar Utrustning

Dutch oven big catering

Valet av rätt storlek på en dutch oven beror på vilken typ av mat man vill laga och antalet personer man planerar att servera. Definiera dessa behov, och välj sedan en dutch oven. Diametern på dutch oven, är baserat på siffrorna på locket, avgör storleken. Djupet varierar.

Lodge producerar Dutch Ovens sedan 1896 och sätter standarden för dutch ovens. Jag själv använder Dutch Ovens från Petromax, som håller en fantastiskt fin kvalitet. För att köpa en Dutch Oven i de Nordiska länderna, så är det enklast att fåt tag i via internet eller järnaffärer, eller butiker som specialiserat sig på frilufts utrustning.

Titta efter kvalitet

Efter att du valt rätt storlek på en dutch oven, och innan ett slutligt köp, kontrollera grytan och locket för följande:

 1. Se till attlocket har en bra passform, i förhållande till grytan. Vid matlagning ett lock som tätar bra, skapar tryck och hjälper till att behålla fukt.
 2. Kontrollerasidor, botten och lock för en jämn tjocklek i gjutgodset. Ojämnheter leder till en ojämn fördelning av värmen. Livsmedel bränner lättare där gjutgodset är tunnare.
 3. Insidanskall vara flat, något jämn och fri från ojämnheter. En kornig konsistens kan förekomma på grund av fel i produktionen, vilket gör att din dutch oven blir svår att bland annat hålla ren. Det som gör gjutjärn unikt är bland annat att maten som du tillagar i gjutjärn skapar din dutch oven till att bli unik och ger smak i metallen och som bland annat, jag både tidigare och längre fram i kommande bloggar, har förklarat är en av anledningarna till att man inte ska diska en dutch oven med diskmedel, utan endast med varmvatten.

Stacked Dutch Ovens

1 Responses to "Storlek och val av dutch Oven"

  Comments (1)

  Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om friluftskocken

Under mitt mer än trettio år långa arbetsliv har jag arbetat som kock, har jag till skillnad från de flesta andra kockar gjort en yrkesmässig gourmetresa i vildmarken.

Följ mig på Facebook
+Follow

Login