Login
+Follow
Login

Vi vänjer oss med tillsatserna

By Friluftsmat med Anders Klint on 2013.07.28 In Eko

Ekologiska råvaror är oftast godare än icke ekologiska. Men, enligt en nyligen genomförd blindtest, så fick den ekologiska falukorven sämst betyg och den billigaste korven fick dom högsta poängen.

Vad kan man utläsa av denna blindtest….? Att om man blind, så ska man inte äta ekologisk
falukorv? Vi som även äter med ögonen bör välja den ekologiska falukorven istället.

Tydligen så sitter smaker, djup i själen och vi har en bestämd uppfattning om hur exempelvis falukorv ska smaka. Vi vänjer oss vid tillsatser och ser till slut dessa tillsatser som en del av smaken på korven. När vi sedan utsätts för naturliga smaker, så undrar vi vad vi äter.

”Bullens” ett skräckexempel

”Bullens varmkorv”, är ett skräckexempel på hur mycket skit man kan stoppa i en korv och ändå få många till att formligen älskar den.

Innehåll:
Vatten, nötkött, griskött, fett fläsk, nöthjärta, nötlunga, potatismjöl, svål, koksalt, mjölkpulver, mjölkprotein, blodprotein av nöt och gris, potatis- fiber, kryddor, druvsocker, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250. Köttmängd: 29%.

Här har Sveriges alla friluftsmänniskor ett stort ansvar. Dom är nämligen stora inköpare av just bullens varmkorv. Att ändra folks attityd till vad god mat är, tar lång tid, men vi måste börja någonstans.

grillad korv

2 Responses to "Vi vänjer oss med tillsatserna"
Related posts
Related post from other blogs

   Comments (2)

  1. jerrekinnunen wrote:

   Bra skrivet! Gäller med all mat, eko och närproducerat all the way 🙂

  2. Leave a comment

   E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
   *
   *

  Om friluftskocken

  Under mitt mer än trettio år långa arbetsliv har jag arbetat som kock, har jag till skillnad från de flesta andra kockar gjort en yrkesmässig gourmetresa i vildmarken.

  Följ mig på Facebook
  +Follow

  Login